Friday, 29 July 2011

tudung vs free hair



VS 


Assalamualaikum ,
harini saja2 nak updated apa yang sedang aq fikirkan .

susah juga kalau iman xkuat ,
baru2 ni cozen aq updated status g club ,
cm best kan .
X nafikan aq rindu zaman2 tue dulu tp sampai bila aq nak jadi cm 2 ?
Dunia makin lama makin dekat dengan kiamat .
tapi aq ?? 
xde perubahan langsung .

kalau tanya orang sape berani masuk neraka ?
(rasanye xde ape berani kan)
aq pon kalau blh xnk jejak kaki aq kat sana .
soo aq akan cuba buat terbaik kat diri aq untuk berubah .
my future , lg pun xde sape nak tolong aq kat dlm kubur nanti .
jadi aq kena tabah menghadapi semua ni .

U CAN DO IT WANI !
I KNOW U CAN DO IT .

before that korang baca la free hair vs bertudung di bawah ni .
dari situ dtg semangat aq nak pakai tudung .

Semua Yang Study Untuk Exam, Comfirm Lulus Cemerlang Ke? 
Menjawab kepada persoalan di atas, Hmm tak pastilah yang study tu dapat lulus ke tak. Yang pasti, tak pernah study, kompom fail. (ini general, abaikan yang nasib baik atau genius sejak lahir)
Semua Yang Tutup Aurat, Comfirm Masuk Syurga Ke?
Menjawab kepada persoalan di atas, Hmm tak pastilah yang tutup aurat pakai tudung tu masuk syurga ke tak. Yang pasti, tak tutup aurat, kompom masuk neraka. (petikan di SOLIHINZUBIR.COM) (kecuali lah yang bertaubat dan diterima oleh Allah SWT) 
 ____________________________________________________________

Allah : Sujudlah kepada Adam
Syaitan : Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia..aku diperbuat dari api, manusia diperbuat dari tanah je.
Ustaz : Tutuplah rambut, pakailah tudung..
Freehair : Walaupun kami tak pakai tudung kami lagi baik dari yang bertudung tau. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang. 
____________________________________________________________

Lelaki : Pergi dinner pakai singlet, kemeja, tuxedo, bow tie, stokin kasut penuh, lapis-lapis tak hengat.
Wanita : Sehelai kain kemban dan kasut tali halus kemain. Tu jelah dia pakai.
____________________________________________________________


Okay tak okay tak? Okay lah tu kan.
Ayat yang sedikit ni kita kena faham-faham sendiri jelah.
Cerita panjang pun tak berapa nak best jugak.
Lagi banyak tulis lagi banyak yang menjawab nanti.
 Don't feel offended ya? Adios amigos...

yang ni aq amek kat blog chempaka sari
korang boleh tekan link kat bawah jew la alng2 promote sekali =)

emm entah la , nak jadi baik ni mmg byk dugaan .
yang pasti insyAllah aq akan buat yang terbaik .
aq akan cuba sbb aq xnk jd jenis org kejap on kjap off .
kawan2 harap u all support i ok .




3 comments:

  1. aku tak suka cara muslimah kat atas tuhh menegur, nmpk macam dia saja yang betul.. bukan kite yang tentukan kite masuk syurga atau tidak.. mungkin belum sampai hidayah gurl tuhh nak pakai tudung.. tak semesti nya yang pakai tudung itu hatinya suci.. betul tak?..ader jew yang pakai tudung utk saja2,, ad jugakk yg juz nak menunjuk2..yang penting skrg, sepatutnya kita berdoa supaya org seperti itu, berubah,, kann..

    ReplyDelete
  2. sekiranya anda sudah berhijrah.. apa kata gambar2 lama anda dibuang jauh2.. sape yang memandang pn akan berdosa juga anda dengan aurat anda yang dipaparkan di atas sana..

    ReplyDelete
  3. thanz kawan , maira aq pon sokong jugak apa ko kata tapii kata2 muslimah 2 ada betul jugak mungkin dye nak pertahankan hak sebagai Islam.

    clikclikd7000 : insyAllah kalo saya dah berssedia saya akan buang .

    ReplyDelete