Monday, 26 September 2011

Kesan memakai coli dan seluar dalam semasa tidur .


first of all i nak bg tau yang cerita ni i copy paste kat 

if u all nak cerita yang best2 boleh klik kat atas ni ok .
serius mcm2 tips ada .
arini aq berminat nak share ngn korang sume pasal kesan memakai coli dan seluar dalam semasa tidur .


Melepaskan pakaian dalam’ bukan bermaksud perlu tidur bogel, tidak, ia satu tindakan sangat bahaya, jika kena gigit lipan atau nyamuk di tempat sensitif tu pasti anda bangun pagi dibuai mimpi ngeri 2-3 hari. ‘Melepaskan pakaian dalam’ bermaksud tak perlu pakai seluar dalam, baju dalam dan apa-apa lagi yang sewaktu dengannya. Jadi anda boleh pakai pakaian tidur atau pakai kain pelikat/kain batik, tanpa pakaian dalam.

Ketika tidur tubuh mengalami pembaikan dan detoksifikasi (pengeluaran racun dari tubuh). Tidur juga memberi kesempatan bagi sistem kekebalan tubuh untuk memproduksi hormon-hormon imunitinya.

Jika tidur dengan mengenakan pakaian dalam, proses pembaikan dan pengeluaran racun dari tubuh akan tersekat. Jadi andalah yang rugi.

Oleh kerana itu, sebaiknya ketika tidur anda dianjurkan untuk menggunakan pakaian yang longgar atau lepaskan pakaian dalam korang ketika tidur, sehingga dapat mempercepat dan memperlancar kerja tubuh dalam proses pembaikan dan pengeluaran racun.

Bagi wanita, sebaiknya tidak menggunakan bra saat tidur. Penyelidik Sydney Singer dan isterinya Soma Grismaijer pada tahun 1991 pernah menulis dalam bukunya ‘Dressed To Kill: The Link Between Breast Cancer and Bras’, menasihatkan wanita yang ingin menghindari kanser payudara harus memakai bra dalam waktu sesingkat mungkin dan sebaiknya kurang dari 12 jam sehari. Dan ketika tidur yang biasanya antara 6-8 jam itu, sila hindari dari memakai bra, ia sangat bahaya untuk wanita kerana ia boleh menyebabkan kanser payudara.

“Waktu yang paling tepat untuk merehatkan payudara adalah tanpa memakai bra ketika tidur. Jangan tidur dengan bra,” kata Sydney Singer, seperti yang tersiar dalam chetday pada 9/3/2011.

Menurut Sydney Singer, menggunakan bra terlalu lama dapat meningkatkan suhu jaringan payudara dan wanita yang memakai bra memiliki kadar hormon prolaktin (hormon yang berfungsi merangsang kelenjar air susu) yang lebih tinggi. Kedua hal ini dapat mempengaruhi pembentukan kanser payudara.

Selain itu, terlalu kerap menggunakan bra atau menggunakan bra terlalu ketat juga membahayakan kesihatan kerana boleh membatasi aliran darah ke payudara.

Sedangkan bagi lelaki, mengikut Grismaijer, sebaiknya gunakan seluar dalam yang longgar atau jangan pakai seluar dalam langsung ketika tidur. Ini untuk memberi kesempatan bagi testis (buah zakar) menurunkan suhunya dan menjaga kualiti sperma agar tetap baik.

Mengikut kajian itu, alat reproduksi lelaki berada di luar tubuh dan dengan itu ia sangat dipengaruhi oleh keadaan di sekitar dan pakaian yang digunakan seseorang. Jika lelaki menggunakan seluar ketat atau seluar dalam terlalu lama akan menyebabkan suhu di sekitar alat reproduksinya meningkat dan tentunya akan mempengaruhi produksi sperma yang boleh menyebabkan lelaki itu mandul.

Testis tidak dapat berfungsi dengan baik kecuali suhunya lebih sejuk dari bahagian tubuh lainnya. Jika suhu testis dinaikkan hingga 98 darjah F (36.67 darjah C), akan menyebabkan sperma terhenti pengeluarannya! Apa guna menjadi lelaki hebat tanpa sperma, tanpa zuriat untuk diwariskan?

Selain itu, tidur tanpa mengenakan pakaian dalam akan melancarkan sistem pusingan udara dalam tubuh. Sebaliknya tidur dengan mengenakan pakaian dalam dapat membatasi aliran udara di kulit dan mengganggu pengeluaran peluh, terutama di bagian intim baik pada wanita maupun lelaki.

p/s : perempuan boleh tukar seluar dalam kepada boxer . 




Wednesday, 14 September 2011

satu hari bersama si dia


wahh cm biasa baru ada mood nak updated blog .
hehe .

ok cerita bermula .
Hari selasa main bbm with org tersayang .

Isnin (12.9.2011)
Lee Ringgo : sayang rindu papa x ?
Wani Gojes : Mesti la rindu . 
Lee Ringgo : betul kew rindu ni ?
Wani Gojes : Ya Allah betul pa ma rindu sangat kat pa kalo ma dekat dah jumpa dah .
Lee Ringgo : Kalau pa dtg sana (KL) mcm mana ?
Wani Gojes : kalo pa dtg sini org la manusia paling bahagia .
Lee Ringgo : Kalo mcm 2 esok pa amik mc , rabu pa cuti . boleh lepak lama ngn mama .
Wani Gojes : Papa jgn nak cari pasal mc , mc ma xsuka .
Lee Ringgo : Kata rindu ???
Wani Gojes : Mmg la tp ma xnak la mc mc ni , xsuka la .
Lee ringgo : Ok ok .

Selasa (13.09.2011)
Lee ringgo : Ma esok ada kelas x ?
Wani Gojes : X ada , kenapa ?
Lee Ringgo : Ok set , malam ni habis kerja pa dtg .
Wani Gojes : Serius , xmain2 .
Lee Rinngo : Serius la esok pa cuti , ma pon xde kelas kan ?
Wani Gojes : Yup ok ok . 
Lee Ringgo : Tolong booking hotel .
Wani Gojes : Ok . 

Ya Allah xterkata apa . Suka ? Jgn cakap la mmg suka sangat . Macam mana aq xbertambah syg lagi kat dye . Hanya Alah saja yang tahu bertapa sayang n cintanye aq kat dye , haha jiwang la plak .

Rabu pagi breakfast kat kedai mamak depan times square .
lepak lepak pukul 10 pagi g times square anta pone .
pastu balik hotel tunggu dye siap .
pukul 12 tengah hari check out then mulakan perjalanan .
1 destination : Pavilion .
Jalan2 nothing interesting here .
then g Sephora .
beli eyeliner .
2 destination : Zara 
pusing-pusing also nothing interesting , nak beli beg tp xchantek .
3 destination : times square 
amik pone , makan then jalan2 .
shopping ? emm xde mood sebab ngantok + penat .
tgok muka dye emm kesian muka paksa diri .
soo lepas makan jalan2 balik .
huhu time anta dye balik pon moody sebab penat huhu kesian dye .
anta dye naik bas pastu balikterus tido .
bangon2 9 miss call ingat dr dye rupanye dr fina .
Aishh wat suspen jewww .
xsempat snap byk2 sebab masing2 pone bateri low .
huh . 
anyway thanz syg because make my life wonderful .



Tuesday, 6 September 2011

HAPPY BIRTHDAYY SYUNKKKK


lama xupdated blog ni .
aish habuk tebal .
ok ok .
up dated sikit pon jadilah .

today my love besday .
sian dye xdpt tunggu sampai kul 12 .
xpew la .
paham penat kerja .


emm sedap tak ? 
suka x ?
haha .
hope u like it dear .
Selamat hari tua .
I always love u ><



Wednesday, 10 August 2011

hadiah daripada orang yang saya sangat sayang .


Malam Jumaat .
Pakwe call then ckp dye nk balik Malaysia .
Hati : Sangat2 lah happy .
Masa : menanti pakwe tiba di Malaysia dengan Selamat .

Subuh : Bangun study common test for law 251 .
Pagi : Bersiap sedia g exam hall bersama teman2 .
Tengah hari : Xcakap banyak balik bilik terus siap .
Petang : Sampai KL Sentra naik ETS bersama rakan .
Finally sampai Kampar .

Hati : Dup Dap Dup Dap
Bagai kali pertama bertemu .
Malu , Segan segala perasaan muncul .
Bateri pone mati . (time ni jugak mati)
Sampai destinasi mencari2 pakwe tetap xmuncul .
Cari public terdekap tapi hampa public ROSAK !!!
Hanya Allah jew yang tahu perasaan waktu itu .
Tunggu dengaan harapan .
Akhirnye dye muncul dengan senyuman .
Jantung ni macam nak terkeluar .
Mengalir air mata xdapat ditahan .
Rindu yang teramat .
Balik jumpa semua family pakwe .
salam opah jeww .
haha menantu yang amat kejam .
Pastu buka pose bersama family tersayang .
Sangat meriah .
Esok pakwe nak berangkat .
Sebelom berangkat pakwe bagi hadiah .
Buka kotak woowwww .
Rantai emas .
Xsangka , sekali lagi rasa nak nangis .
Betapa sayangnye dia kat aq .
Akan ku hargai diri nye sampai mati .
Rantai xseberapa ni lah tanda kasih sayang dia pada aq .
kata pakwe : dah lama nak sarungkan sayang aq ni emas akhirnye ...
waaaahhhhhh xterkata apa .
anyway thanz LEE RINGGO .
serius kalo xbg rantai ni pon saya tetap cinta awak sangat . 



berbuka di Restoran Sekinchan Ikan Bakar di Shah Alam


wah , wah , wah , kau ni org pose nk diet kau plak makin menjadi2 nafsu makan kau kan . 
Haha .
Alamatnye xdpt la diet kan .
Arini kawan aq Siti Hajar bawak kami ber-3 masuk die ber-4 makan di Shah Alam .
Yang xtahan dia siap berlanja lagi .
Actually kami n sepupu dye berbuka sama2 .
Wahh meriah gitu .
Memang terbaik la .
Baru smalam aq ckp teringin kerang bakar arini terus dapat .
Haha , bagai mak2 yang mengandung .
dah2 jangan cakap banyak .
Ni lah sebahagian yang kita org makan .
Ikan bakar sampai 2 gitu padahal 6 org dewasa 3 kanak2 .
Tapi tetap habisssssss .





gambar ni curi kat blog org maaf yew . haha .

berbuka di kenny rogers roasters


Assalmuailaikum , lama x up-dated blog ni .
Alahai siannye .
Nasib baik xberhabuk tebal walau agak lama ditinggalkan .
Serius puasa tahun ni agak bz berbuka di luar .
Kali ni aq berbuka di Kenny Rogers Times Square .
Actually , be4 puasa mmg plan nk g sana , tp masing2 bz kan ngn pokai nyer .
Huhu .
Finally dapat jugak lepak sana time berbuka .
Reserved awal2 takot penuh .
Dtg2 amik sit , amik order terus sampai .
Wow best xpayah tunggu lama even ramai org .
Best .


Ini sebahagian menu yang ada di Kenny Rogers .
Serius berbaloi .
Xde la mahal sangat macam Nando's 
Opsss . Haha 
Sambil2 menunggu snap sekejap .
Dan inilah hasilnye .


Satu dua pic jew sempat .
Haha .
Pape pon memang best .

Friday, 29 July 2011

tudung vs free hair



VS 


Assalamualaikum ,
harini saja2 nak updated apa yang sedang aq fikirkan .

susah juga kalau iman xkuat ,
baru2 ni cozen aq updated status g club ,
cm best kan .
X nafikan aq rindu zaman2 tue dulu tp sampai bila aq nak jadi cm 2 ?
Dunia makin lama makin dekat dengan kiamat .
tapi aq ?? 
xde perubahan langsung .

kalau tanya orang sape berani masuk neraka ?
(rasanye xde ape berani kan)
aq pon kalau blh xnk jejak kaki aq kat sana .
soo aq akan cuba buat terbaik kat diri aq untuk berubah .
my future , lg pun xde sape nak tolong aq kat dlm kubur nanti .
jadi aq kena tabah menghadapi semua ni .

U CAN DO IT WANI !
I KNOW U CAN DO IT .

before that korang baca la free hair vs bertudung di bawah ni .
dari situ dtg semangat aq nak pakai tudung .

Semua Yang Study Untuk Exam, Comfirm Lulus Cemerlang Ke? 
Menjawab kepada persoalan di atas, Hmm tak pastilah yang study tu dapat lulus ke tak. Yang pasti, tak pernah study, kompom fail. (ini general, abaikan yang nasib baik atau genius sejak lahir)
Semua Yang Tutup Aurat, Comfirm Masuk Syurga Ke?
Menjawab kepada persoalan di atas, Hmm tak pastilah yang tutup aurat pakai tudung tu masuk syurga ke tak. Yang pasti, tak tutup aurat, kompom masuk neraka. (petikan di SOLIHINZUBIR.COM) (kecuali lah yang bertaubat dan diterima oleh Allah SWT) 
 ____________________________________________________________

Allah : Sujudlah kepada Adam
Syaitan : Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia..aku diperbuat dari api, manusia diperbuat dari tanah je.
Ustaz : Tutuplah rambut, pakailah tudung..
Freehair : Walaupun kami tak pakai tudung kami lagi baik dari yang bertudung tau. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang. 
____________________________________________________________

Lelaki : Pergi dinner pakai singlet, kemeja, tuxedo, bow tie, stokin kasut penuh, lapis-lapis tak hengat.
Wanita : Sehelai kain kemban dan kasut tali halus kemain. Tu jelah dia pakai.
____________________________________________________________


Okay tak okay tak? Okay lah tu kan.
Ayat yang sedikit ni kita kena faham-faham sendiri jelah.
Cerita panjang pun tak berapa nak best jugak.
Lagi banyak tulis lagi banyak yang menjawab nanti.
 Don't feel offended ya? Adios amigos...

yang ni aq amek kat blog chempaka sari
korang boleh tekan link kat bawah jew la alng2 promote sekali =)

emm entah la , nak jadi baik ni mmg byk dugaan .
yang pasti insyAllah aq akan buat yang terbaik .
aq akan cuba sbb aq xnk jd jenis org kejap on kjap off .
kawan2 harap u all support i ok .